Martinas tomatsås med karljohansvamp är en smakrik och fyllig tomatsås där tomaterna först har kokat och reducerats för att skapa ett djup i smakerna därefter tillsätts karljohansvamp som plockats i bergen i närheten av av Vibo Valentia. Såsen får puttra en stund tillsammans med svampen.
Färdig att användas som den är, hetta upp och tillsätt den den färdigkokta pastan, riv pecorino eller parmesan på rätten och allt är klar. Passar också utmärkt som bas till köttfärssåser, eller som tomatsås till pizza.
Martinas tomatsåser är hantverksmässigt gjorda av en liten producent i Kalabrien. Såserna kokas i stora kärl under konstant omrörning. Råvarorna kommer från odlare i närområdet och en del av kryddorna kommer från familjen Schiaritis egna kryddträdgård. De innehåller inga e-ämnen eller onödiga tillsatser och är färdiga att användas direkt.
Ingredienser: Tomater 84%, karljohansvamp 14%, vinäger, olivolja, salt och socker. Öppnad förpackning håller en vecka i kylskåp.