Fantastiskt smakrik tomatsås med några få ingredienser, kokt i "hemmamiljö" i liten skala. Här med smak av rödlök från Tropea. Cipolla rossa, röd lök, är en speciell råvara i Kalabrien. Rödlöken har en egen IGP (Indicazione Geografica Tipica) "IGP Cipolla Rossa di Tropea" och har en lite sötare och mildare smak än den röda lök vi är vana vid.
Färdig att användas som den är, hetta upp och tillsätt den den fardigkokta pastan, riv pecorino eller parmesan på rätten och allt är klar. Passar också utmärkt som bas till köttfärssåser, eller som tomatsås till pizza.
Martinas tomatsåser är hantverksmässigt gjorda av en liten producent i Kalabrien. Såserna kokas i stora kärl under konstant omrörning. Råvarorna kommer från odlare i närområdet och en del av kryddorna kommer från familjen Schiaritis egna kryddträdgård. De innehåller inga e-ämnen eller onödiga tillsatser och är färdiga att användas direkt.
Ingredienser: Tomater, 80%, röd lök från Tropea (IGP-märkt 15%), olivolja, aromer, socker och salt. Bäst före : 20231031