Tryffel kan vara helt fantastiskt när man använder rätt råvaror och hanterar dem på rätt sätt. Bäst blir alltid färsk tryffel men även tryffelprodukter med "tillsatt" tryffelarom kan bli lysande men här gäller det att hitta rätt varor. Tryffelolja med tillsatt arom är det vanligaste sättet att tillföra tryffelsmak. Det är på inget sätt fel men det kräver en bra tryffelolja och det är faktiskt lite svårt att få tag på. Huvuddelen av våra tryffelprodukter kommer från en leverantör i Umbrien, Antonio Fortunati, som har en lång historia och som är stolta över sina produkter. Stora producenter tenderar att försöka hitta genvägar som ofta ger bismaker och en överdriven känsla av konstgjorda aromer.
Vi kommer aldrig att rekommendera konserverade tryfflar. De tappar större delen av sin smak vid konserveringen och är helt enkelt inte värda pengarna. Vi har dem men mer som en service till de som vill riva lite ovanpå en anrättning. Men smaken kommer antingen från en färsk tryffel, tryffelkräm, tryffelolja, tryffelsalt eller en kombination av dessa (även tryffelost kan användas). Gradassis tryffelolja är mycket bra. Dels är oljan i sig högklassig och sedan har Gradassi verkligen lyckats med smaksättningen. Det gäller bara att hitta rätt nivå. En liten mängd ger väldigt mycket smak. På Martina är vi även förtjusta i Fortunatis tryffelkrän "senza aroma", gärna i kombination med några droppar av gradassis tryffelolja.