Olivolja

Det här är den kategori vi kanske lägger störst vikt vid. Bra olivolja är grönt guld (ibland gult) och tveklöst en av de bästa naturliga smakförstärkare vi har. Försäljningen under början på sommaren har varit över förväntan och lagret är nu i det närmaste tomt. Vi arbetar nu med att få hem en ny leverans av oljor vi har haft i sortimentet tidigare men även med att att få in flera LYSANDE oljor från små producenter med mycket begränsad produktion. 

Terre Francecscane Bio 250 ml Terre Francecscane Bio 250 ml
Terre Francecscane L´Italiano 250 ml Terre Francecscane L´Italiano 250 ml
Pepes Chilipepparolja från Kalabrien 100 ml Pepes Chilipepparolja från Kalabrien 100 ml
Gradassi Fiore d´autunno Novello Gradassi Fiore d´autunno Novello

Situationen för mindre producenter som arbetar med hög kvalitet har blivit mycket svår under 2022 och 2023. Våra leverantörer skördade ungefär 25-30% av normal skörd 2022. 2023 var något bättre men fortfarande en extremt liten skörd vilket har lett till en kraftig brist på olja och med fullständigt galna prisökningar som följd. Till detta kommer vår svenska krona som har tappat mycket köpkraft.   

Vi har fått många frågor om Centonze, Laudemio och andra oljor. Vi vill gärna ta hem dessa flera av dessa och arbetar nu med att hitta logistiklösningar för att få hem dessa efter skörden 2024.

Tidigare har vi själva varit lite tveksamma till smaksatta oljor men efter att ha provat Terre Francescanes smaksatta olivoljor rann tveksamheten bort. Det här är en av få producenter som använder färska råvaror och extremt hög kvalitet på smaksättningen och kanske viktigast av allt: riktig Italiensk extra virgen olivolja. De flesta producenter använder en vanlig basolja. PROVA gärna dessa!!

Ni som är intresserade får gärna tycka till om vilka oljor som ska finnas i sortimentet, maila oss gärna!