Olivolja

Det här är den kategori vi kanske lägger störst vikt vid. Bra olivolja är grönt guld (ibland gult) och tveklöst en av de bästa naturliga smakförstärkare vi har. Försäljningen under början på sommaren har varit över förväntan och lagret är nu i det närmaste tomt. Vi arbetar nu med att få hem en ny leverans av oljor vi har haft i sortimentet tidigare men även med att att få in flera LYSANDE oljor från små producenter med mycket begränsad produktion. 

Terre Francecscane L´Italiano 250 ml Terre Francecscane L´Italiano 250 ml

Under våren och sommaren ökade vår försäljning av flera varugrupper men främst av alla var just olivolja. Vi trodde att vi hade tagit hem tillräckligt mycket för att det skulle räcka en bit in på hösten men så blev det inte alls. Under mitten av juli märkte vi att det inte skulle räcka. Vi var då för sena med att beställa innan semestrarna i Italien. Situationen för mindre producenter som arbetar med hög kvalitet har blivit mycket svår under 2022 och 2023. Våra leverantörer skördade ungefär 25-30% av normal skörd vilket har lett till en kraftig brist på olja och med fullständigt galna prisökningar som följd. Till detta kommer vår svenska krona som har tappat mycket köpkraft. Men det handlar inte enbart om pris utan också om att få rätt kvalitet. Vi är mitt i processen att ta hem mer olja och vi hoppas att skörden 2023 kommer att bli tillräckligt bra för att situationen ska stabiliseras.   

Vi har fått många frågor om Centonze, Laudemio och andra oljor. Vi vill gärna ta hem dessa flera av dessa och arbetar nu med att hitta logistiklösningar för att få hem dessa efter skörden 2023.

Vi är mycket nöjda med Le Fratte som varit vår arbetshäst i många år och är en bra olja till ett extremt bra pris . 

Tidigare har vi själva varit lite tveksamma till smaksatta oljor men efter att ha provat Terre Francescanes smaksatta olivoljor rann tveksamheten bort. Det här är en av få producenter som använder färska råvaror och extremt hög kvalitet på smaksättningen och kanske viktigast av allt: riktig Italiensk extra virgen olivolja. De flesta producenter använder en vanlig basolja. PROVA gärna dessa!!

Ni som är intresserade får gärna tycka till om vilka oljor som ska finnas i sortimentet, maila oss gärna!