Olivolja och balsamvinäger

Det här är den kategori vi kanske lägger störst vikt vid. Bra olivolja är grönt guld (ibland gult) och tveklöst en av de bästa naturliga smakförstärkare vi har. 

Nu har de sista flaskorna av Fiore d´autunno 2021 lämnat vårt lager  och det börjar tryta även bland de andra. Nu inväntar vi skörden 2022 som enligt familjen Gradassi ser ut att bli riktigt bra men smärtsamt liten . Den första buteljeringen Fiore d´autunno 2022 ser i nuläget ut att göras i början av november. Vi kommer sannolikt att vänta någon vecka tills vi får en blandningen med lite djupare smak (den första pressningen görs på enbart olivsorten frantoio).  Senast i början på december hoppas vi ha de nya oljorna hemma. Sannolikt gör vi som 2021 att vi tar hem en leverans i början på december och sedan fyller på i februari-april, lite beroende på hur mycket som går över julen.

Vi har fått många frågor om både Centonze och Laudemio och vi vill gärna ta hem dessa oljor men vi behöver ta ett steg i taget när vi vidgar vårt sortiment.  

Vi är mycket nöjda med Le Fratte som varit vår arbetshäst i många år och är en bra olja till ett extremt bra pris.

Tidigare har vi själva varit lite tveksamma till smaksatta oljor men efter att ha provat Terre Francescanes smaksatta olivoljor rann tveksamheten bort. Det här är en av få producenter som använder färska råvaror och extremt hög kvalitet på smaksättningen och kanske viktigast av allt: riktig Italiensk extra virgen olivolja. De flesta producenter använder en vanlig basolja. PROVA gärna dessa!!

Ni som är intresserade får gärna tycka till om vilka oljor som ska finnas i sortimentet, maila oss gärna! 


Gradassi Lo Storico Umbria DOP 500 ml Gradassi Lo Storico Umbria DOP 500 ml
Gradassi Lo Storico Umbria DOP 750 ml Gradassi Lo Storico Umbria DOP 750 ml
Terre Francecscane Bio 500 ml Terre Francecscane Bio 500 ml
Terre Francecscane Bio 250 ml Terre Francecscane Bio 250 ml
Terre Francecscane L´Italiano 250 ml Terre Francecscane L´Italiano 250 ml
Le Fratte Olio Extra di Vergine Le Fratte Olio Extra di Vergine