Martinas tomatsås arrabiata är kryddad med chilipeppar och som den ska vara i den Kalabresiska traditionen förhållandevis stark. I Kalabrien serveras den ofta till pastaformatet fileja men prova gärna med Martinas tortiglione eller Martinas linguine.
Färdig att använda som den är hetta upp och tillsätt den den fardigkokta pastan, riv pecorino eller parmesan på rätten och allt är klar. Passar också utmärkt som bas till köttfärssåser, eller som tomatsås till pizza.
Martinas tomatsåser är hantverksmässigt gjorda av en liten producent i Kalabrien. Såserna kokas i stora kärl under konstant omrörning. Råvarorna kommer från odlare i närområdet och en del av kryddorna kommer från familjen Schiaritis egna kryddträdgård. De innehåller inga e-ämnen eller onödiga tillsatser och är färdiga att användas direkt.
Ingredienser: Tomater 95%, chilipeppar 3%, olivolja, salt och socker. Öppnad förpackning håller en vecka i kylskåp.