Tortiglione är ett pastaformat som passar till det mesta: tomatsås, pesto, gräddiga såser mm. Vår tortiglione är gjord på högkvalitativt durumvete och är pressad i ett bronsmunstycke vilket ger en räfflad yta som suger åt sig såsen och smakerna på ett optimalt sätt. Dessutom är "väggarna" på den här pastan lite extra tjocka för att pastan ska behålla sig "al dente" på ett bra sätt. Tortiglione Bio görs på samma sätt som vår vanliga tortiglione men den är certifierad med en "biomärkning". För det första innebär detta att man använder sig av ett speciellt mjöl, men det innebär också att man i grunden gör rent hela den lilla "pastafabriken" innan tillverkningen börjar. Dessutom är torktiden på den biomärkta pastan något längre än för den vanliga tortiglionen vilket gör den något hårdare vilket i sin tur leder till till den håller sig "al dente" längre.
Martinas pasta görs av en liten pastaproducent i Kalabrien som är extremt noggrann med valet av råvaror. Mjölet kommer från Syditalien. All pasta pressas i bronsmunstycke och har lång torktid som gör att pastan blir hårdare och behåller en kärna efter kokningen.
Ingredienser: MJÖL* och vatten
*Mjölet är certifierat med "Biomärkning"