Martinas Pesto Genovese

  • 59 kr

Martinas pesto är en högklassig, opastöriserad pesto från pestons "hemland" Ligurien. Den är gjord på väldigt bra ingredienser och smakar därefter.

I lager.
Dela
Artikelnummer: 24

Martinas pesto är en högklassig, opastöriserad pesto från pestons "hemland" Ligurien. Den är gjord på riktig basilika med DOP märkning och smakrik bra extra virgin olivolja.

Ingredienser: Extra virgin olivolja (från Italien), DOP-märkt basilika från Genua, CASHEWNÖTTER, Grana Padanoost (MJÖLK, löpe, salt), pinjenötter, havssalt, vitlök, askorbinsyra och kaliumsorbat.  En burk innehåller 212 ml och nettovikten är 180 gr. Om ni har kvar pesto i burken täck med lite olja och ställ in y kylen så håller den i flera veckor.

Martinas pesto har ett bredare användningsområde än enbart till pasta. Den passar t ex utmärkt som en aperitif på en crostini eller varför inte ugnsbakad lax med ett täcke av pesto.  

När man förbereder peston att serveras med pasta värmer man först peston på svag värme i en stekpanna. Häll först olivolja i stekpannan tillsätt peston och värm på svag värme. Tillsätt därefter den inte helt färdigkokta pastan, rör runt och tillsätt lite av vattnet (ca 3-5 msk) pastan har kokt i. Slunga pastan i peston ordentligt (spadellare) och dra några drag med svartpepparkvarnen på pastablandningen. 

Ingredienser: Extra jungfru olivolja (Italien), färsk basilika från Genua (DOP-märkt) 25%, Grana PadanaOST (MJÖLK, LÖPE, salt), PINJENÖTTER, havssalt, vitlök, askorbinsyra och kaliumsorbat. 

Om ni har kvar pesto i burken häll över lite olja så att det täcker peston, se till att det är rent på kanterna och förvara i kylskåp så håller peston i flera veckor.