Rinaldi Olivolja smaksatt med tryffel i sprayflaska 250 ml

  • 119 kr

Olivolja med smak av svart tryffel i en praktisk sprayflaska.

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Dela
Lagersaldo: 13
Artikelnummer: 111

Olivolja med smak av svart tryffel i en praktisk sprayflaska. Det krävs inte stor mängd och det blir lätt för mycket tryffelarom därför är det här en användarvänlig hjälp när en liten mängd ska appliceras. Prova t ex att spraya på chips eller popcorn precis innan de serveras. Pizza bianca med pesto, champinjoner, parmesan, citonzest och några klickar craime-fraiche som läggs på när pizzan tas ur ugnen. Ge den några snabbatryck med sprayflaskan så får den en trevlig tryffelsmak.  


Recept tryffelpopcorn: Poppa popcornen enligt anvisningar på förpackningen. Vänd över i en bunke och spraya lite tryffelolja över, slunga sedan. Gör detta i 3-4 omgångar (spraya efter varje omgång) beroende på hur mycket smak du vill ha. Efter detta har popcornen fått en yta med tryffelolja, strö då över en nypa tryffelsalt och slunga en gång till. När du tycker att du slungat klart, slunga ännu lite till! Avsluta med några riv av hel Tartufo Estivo om du vill ha extra tryffelkänsla. Servera! 


Recept tryffelmajonnäs: 

I detta receptet utgår vi från 3 dl av en neutral rapsolja och väljer att inte ha senap i majonnäsen då detta gör den mer neutral och därför kan den användas till mer - i detta fall; tryffelmajonnäs. 

Se till att alla ingredienser håller rumstemperatur. I en bunke, vispa 1 äggula, 1 tsk vinäger och 2 tsk vatten. Tillsätt olja under vispning droppvis, ju tjockare den blir desto mer olja åt gången kan tillsättas. Fortsätt tills all olja är använd och majonnäsen har en tjock konsistens. Smaka av med salt och lite vitpeppar. 

Blanda majonnäsen med 1 tsk salsa tartufata och droppa i tryffelolja, smaka av tills du är nöjd. Majonnäsen blir ännu godare om den får stå över natten och dra åt sig tryffelsmakerna! 

Det går även bra att använda sig av färdig majonnäs såsom Hellman’s, men för bästa resultat rekommenderar vi att göra egen.