Tryffelkräm utan tillsatta aromer. Används till tryffelpasta, tryffelrisotto eller direkt på en rätt man vill ha en tryffelsmak på.
Recept tryffelmajonnäs:
I detta receptet utgår vi från 3 dl av en neutral rapsolja och väljer att inte ha senap i majonnäsen då detta gör den mer neutral och därför kan den användas till mer - i detta fall; tryffelmajonnäs.
Se till att alla ingredienser håller rumstemperatur. I en bunke, vispa 1 äggula, 1 tsk vinäger och 2 tsk vatten. Tillsätt olja under vispning droppvis, ju tjockare den blir desto mer olja åt gången kan tillsättas. Fortsätt tills all olja är använd och majonnäsen har en tjock konsistens. Smaka av med salt och lite vitpeppar.
Blanda majonnäsen med 1 tsk salsa tartufata och droppa i tryffelolja, smaka av tills du är nöjd. Majonnäsen blir ännu godare om den får stå över natten och dra åt sig tryffelsmakerna!
Det går även bra att använda sig av färdig majonnäs såsom Hellman’s, men för bästa resultat rekommenderar vi att göra egen.