Röd pesto där huvudingredienserna är tomater, nötter och ost
När man förbereder peston att serveras med pasta värmer man först peston på svag värme i en stekpanna. Häll först olivolja i stekpannan tillsätt peston och värm på svag värme. Tillsätt därefter den inte helt färdigkokta pastan, rör runt och tillsätt lite av vattnet (ca 3-5 msk) pastan har kokt i. Slunga pastan i peston ordentligt (spadellare) och dra några drag med svartpepparkvarnen på pastablandningen.
Ingredienser: Koncentrerade tomatpuré 2%, solrosolja 20%,vattern, soltorkade tomater 9%, ricottaOST 6%(löpe, MJÖLK), färsk basilika 6%, JORDNÖTTER 6%, extra jungru olivolja från Italien 3%, Pecorino Romano 3% (fårMJÖLK, LÖPE), PINJENÖTTER 1,9%, vitlök, naturliga aromer av basilika, surhetsreglerare: mjölksyra.
Om ni har kvar pesto i burken häll över lite olja så att det täcker peston, se till att det är rent på kanterna och förvara i kylskåp så håller peston i flera veckor.