Martinas hantverksmässigt tillverkade pasta CALAMARATA

  • 45 kr

Calamarata är ett stort och förhållandevis kraftigt pastaformat som passar till t ex tomatsåser, svamp och att gratinera.

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Dela
Artikelnummer: 22

Calamarata är ett stort och förhållandevis kraftigt pastaformat som passar att koka och servera med en sås med skaldjur eller tomater men den går också utmärkt förkoka i 8  minuter och gratinera med t ex en svampkräm eller en köttfärssås.. 

Formen har sitt ursprung i Neapel och namnet kommer från Calamari, en sorts bläckfisk, som utseendemässig påminner om denna pasta. 

Martinas pasta görs av en liten pastaproducent i Kalabrien som är extremt noggrann med valet av råvaror. Mjölet  kommer från Syditalien. All pasta pressas i bronsmunstycke och har lång torktid som gör att pastan blir hårdare och behåller en kärna efter kokningen.

Ingredienser: MJÖL och vatten